Uncategorized

Stilhed dræber

Kære du, du skrev til mig og spurgte hvordan det gik,
jeg svarede dig i fuld ærlighed, 
tænkte at du ville forstå
Men nu respondere du i stilhed
og jeg føler blot ærgrelse og tomhed

Hvad sker der, når vi mennesker ikke kan spejle os i andre, og heller ikke kan få medhold fra vores omverden?
Så bliver vi stille, indadvendte, isolerede og kede. Vi holder simpelthen op med at søge kontakt til andre, fordi vi ud fra erfaring ved at de ikke vil forstå. 
Men hvis vi vender ryggen til vores netværk, så har vi ingen, som kan samle os op når vi er nede. 
Det kan være svært, som pårørende at vide, præcis hvordan man skal hjælpe sine nærmeste. Derfor tror jeg også, helt uden at vi ved af det, at vi forsøger at hjælpe/reparere/fixe, det andet menneske, fordi vi ikke kan holde ud af de har det dårligt. Men det at fortælle et andet menneske, hvordan de skal fixe deres problemer eller komme med gode råd, kan til tider føles, som om at den anden person ikke forstår, eller lytter. 

Der er en stor tendens til, at når vi påtaler psykisk sygdom, så klapper folk i. Enten fordi de synes det er så ubehageligt at tale om, eller de simpelthen ikke ved hvad de skal sige. Begge dele, har store konsekvenser for den, som deler.

Men ved du at du faktisk kan guide dine nærmeste, sådan så de lærer at forstå hvad du har behov for? Vi bliver desværre ikke født med nogen guidebog, til hvordan vi skal forholde os i sociale relationer, så den må vi skabe selv. 
Ét er at lære at forstå sig selv, når du har det svært, men noget andet er, at få andre til at forstå, hvordan du har det og lade dem vide, hvordan de kan hjælpe.
Befinder du dig derfor i en situation, hvor du ville ønske at dine nærmeste reagerede på en anden måde, end de gør, så vær ikke bange for at sige, præcis hvad du har brug for. Om det er at, de skal nusse din storetå, give dig et kram, eller sige “det er jeg ked af at høre”, “ja, din leder er også en lort”.
Ja, det kræver lidt ekstra energi, fra dig, som deler, men i længden vil dette komme dig til gode. Jeg tror også, at det kan hjælpe den, som lytter, sådan så de ikke føler sig magtesløse og hjælpeløse. Måske kan dette gøre, at I mødes halvvejs. 

Da, jeg var yngre oplevede jeg gang på gang at folk sammenlignede mine fortællinger, med andres, hvilket fik mig til at føle mig ligegyldig og alene. Til trods, for at jeg sad lige ved siden af den person, som jeg talte med.
Det kan være enormt svært, for det første at åbne op og bede om hjælp, men også at skulle lytte og give plads. Det kræver tid, healing og kæmpe mængder tålmodighed at blive tryg ved et andet menneske. Ofte, må man ofre selv, for at få noget tilbage. Det er en hård kode, men den giver mening. Jeg har selv mange gange ønsket, at vejen frem til et venskab, var nem og enkel. Men det er den ikke og det er måske meget godt, for det er jo ikke alle, vi har lyst til at lukke ind i vores liv. Derfor må vejen dertil også være snæver og hvis du er blevet mødt med modstand nok gange, sætter du automatisk barren højere og højere op, for hver gang.
Dette, vil jeg ikke ønske for nogen, men det kan vi desværre ikke selv bestemme. 

Tænk, derfor over hvordan du fremstår og hvad du får sagt, til dem, som du møder på din vej.
Lad ikke din frygt, være den der sætter en stopper for andres mod. 
Hvis, du ikke ved hvad du skal sige, så spørg andre til råd.
Når et andet menneske, vælger dig, at åbne sig overfor, har du mulighed for at være den der lytter og tager imod. Du har mulighed for at være lyset, i andres mørke. 

Måske har det taget den person, du møder, enormt langt tid til at komme derhen hvor de er. Det har måske ikke altid været sådan, at de har turdet at dele deres historie med dig og det er også vigtigt at forstå, at bare fordi de tør at dele eller vise i dag, betyder ikke at de også tør det i morgen.
Nogle gange, fylder den kamp, vi kæmper mere i dag end i morgen. 

2 kommentarer

 • Anthony Griffin

  I am really loving the theme/design of your website.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?

  A number of my blog
  audience have complained about my website not
  operating correctly in Explorer but looks great in Chrome.

  Do you have any ideas to help fix this problem?

  • IdaHestbech

   Hi, thank you.
   Actually I don’t really know anything about websites or that sort of thing, that you are requesting. I am just trying to learn, by doing. But I’ve been a bit inactive on here for a while, so now I feel like I know nothing. Sorry. Have nice day.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *